If you reject the food, ignore the customs, fear the religion and avoid the people,
you might better stay home.

Welkom op de homepage van Els & Toine van Eijk! 

Eind 1998, tegen het eind van ons arbeidzame leven, begonnen we met het maken van verre vakantiereizen. In elke periode van ongeveer een jaar maakten we er n. Alleen in 2006 lukte dat door omstandigheden niet.
Azi, en met name het zuidoostelijk deel daarvan, trok ons in het begin het meest. Vandaar dat onze eerste reisdoelen dr lagen. Later hebben wij onze belangstelling verlegd.

Aanvankelijk schreven we onze verslagen met de pen, maar vanaf ongeveer het jaar 2001 deed de pc ook in ons huis zijn intrede.
Toen wij begin 2005 terug waren van onze reis naar Jemen lukte het ons het verslag op internet te zetten. Het verslag van onze daarna volgende reis naar Turkije in het najaar van 2005 was een logisch vervolg.

Het werd toen een kwestie van (veel) tijd om ‑met terugwerkende kracht tot 1998‑ de handgeschreven verslagen op de pc uit te werken.
Inmiddels hebben we al weer veel reizen gemaakt. We hebben de smaak echt te pakken gekregen. Dat betekent ook dat we de frequentie ervan wat hebben verhoogd. Dat komt ook door ons uitgangspunt: een gemaakte reis kan niemand je ooit afnemen.

Volgens ons is het geheel de moeite van het lezen beslist waard.

Sinds 2006 maken we ook -meestal wat kortere- reizen in Europa en stedentrips. De verslagen daarvan staan op andere homepages van ons.
Via dit scherm kun je met een klik op n van de hyperlinks in de navigatiekolom je keuze voor een bepaalde soort reis maken.

In 2019 besloten we alsnog onze verslagen van vr 1998 die nog niet op internet maar wel op onze pc stonden, van onze homepages deel te laten gaan uitmaken.

We wensen je veel leesplezier. En dat zal wel lukken denken we, zeker nu het bestuur van de Dutch Clumb Association in de opzet van onze site, de uitgebreidheid en de betrouwbaarheid van de informatie, alsmede de kwaliteit en de onderwerpen van de foto's aanleiding vond ons op 9 juni 2010 de DCA-award toe te kennen: een lintje met de Nederlandse driekleur waaraan een houten klompje.
Daarvoor moest notabene eenmalig van de statuten worden afgeweken, omdat van de award feitelijk zijn uitgesloten kandidaten met een Nederlands paspoort!
De award maakte ons tevens erelid van de DCA.
Het geeft een goed gevoel samen met onder meer het dorpshoofd van het Malinese Ban Markala tot een select gezelschap te behoren!

 

tekst: Toine
foto's: Els