When in Rome, do as the Romans do; when in Madrid, do as the madmen do.

 

Na 2 reisjes naar Barcelona vonden we het leuk eens naar Madrid te gaan. Het Museo del Prado, het Museo Thyssen-Bornemisza en het Centro de Arte Reina Sofia wilden we toch wel héél erg graag bezoeken. Bovendien zouden we dan het huis van Joaquín Sorolla kunnen zien. Daarin is nu gehuisvest het Museo Sorolla.  Met het werk van Sorolla maakten we voor het eerst kennis in 2009. We bezochten toen in Barcelona in het Museu Nacional d'Art de Catalunya een tijdelijke tentoonstelling, gewijd aan zijn werk: Visiones de España.
Maar Madrid trok natuurlijk ook om andere redenen. Zo is bijvoorbeeld het oude Madrid uit de tijd van de Habsburgers nog altijd terug te vinden in het centrum van de stad. En wat te denken van de Puerta del Sol met een plaquette die de nulkilometer voor alle Spaanse wegen aangeeft en van waaraf in alle straten de huisnummers met 1 beginnen?!
Madrid bestaat uit veel barrios, stadswijken met een eigen, historisch gegroeid karakter. De verschillen tonen zich in architectuur, soort winkels, openbare voorzieningen en kleding en gedrag van mensen. Veel huizen uit de oude wijken stammen nog uit de 17e tot 19e eeuw. De woningen zijn klein, vaak maar 25 m2 groot.
Genoeg dus om inderdaad naar Madrid te gaan.
We deden dat met z'n tweeën van 24 t/m 29 oktober 2011 via De Jong Intra Vakanties.

We bereidden ons voor aan de hand van de boeken:

opsommingsteken

De val van Madrid (Rafael Chirbes)

opsommingsteken

De dertig dagen van Sint Isidoor (H.M. van den Brink)

opsommingsteken

Vanaf het zand (Pieter Hildering)

en van de reisgidsen:

opsommingsteken

ANWBeXtra Madrid

opsommingsteken

Capitool Reisgids Madrid

opsommingsteken

Citywijzer Madrid

opsommingsteken

Weekendje weg Madrid

·     De informatie op deze homepage is o.m. uit deze boeken afkomstig.

Palacio de Comunicaciones, het hoofdkantoor van de Spaanse posterijen op Plaza de Cibeles

Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.