Tenslotte

Na een paar keer Barcelona te hebben bezocht, besloten we dus naar Madrid te gaan. De meesten die dat hoorden, vonden dat een verkeerde volgorde. Barcelona zou mooier zijn en gezelliger. Madrid zou daardoor wellicht tegenvallen. Nou, Madrid viel ons niet tegen! Elke stad heeft in onze ogen zijn charme en Madrid maakt daarop geen uitzondering. Ook in Madrid is volop te zien en heerst gezelligheid.

Een week voordat we vertrokken werd er voor de periode dat we in Madrid zouden zijn héél slecht weer verwacht. Achteraf viel dat best wel mee. Op het moment dat het vliegtuig landde, stroomde het van de regen, maar toen we bij het hotel voor het eerst in de openlucht kwamen, was het droog, zij het zwaar bewolkt. Van de 6 dagen hadden we er op 5 de regenjacks altijd bij de hand. Echt nodig hadden we ze maar een enkele keer.

Op straat viel ons een aantal zaken op:

opsommingsteken

er surveilleerde veel politie

opsommingsteken

er waren erg veel straatvegers aan de slag

opsommingsteken

er werd veel gerookt, met name door oudere vrouwen

opsommingsteken

veel Spanjaarden bezitten een hond -eigenlijk hondje, want grote honden zag je nauwelijks- en dat was op de trottoirs duidelijk te zien

We hebben vaak van de metro gebruik gemaakt. Op alle stations was steeds bewaking. Dat vonden we toch wel geruststellend, want op bepaalde momenten kon het op een station toch wel heel erg stil zijn. Met wachttijden werden we nauwelijks geconfronteerd, wel met drukte. Slechts één keer moesten we 3 minuten op een metro wachten. 's Morgens namen we altijd even na 08.30 uur een metro. We waren blij als we nog een staanplaats konden bemachtigen.

Wij zijn best wel vroege vogels. Jammer vonden we het daarom dat bezienswaardigheden als regel pas om 10.00 uur of 10.30 uur open gingen.

Tegeltableau met straatnaam

 

Tegeltableau met straatnaam