Estaçion de Atocha

Het Estaçion de Atocha is zonder twijfel één van de mooiste stations ter wereld. Naast de enorme ronde gietijzeren overkapping is er natuurlijk de gigantische tropische tuin in de wachthal: er staan 4.000 m2 palmbomen en andere exoten. Vanaf de balustrade heb je daar  een prachtig zicht op. Er is voor elk wat wils in dit station: er zijn ook boetieks, restaurants, terrasjes en zelfs is er een nightclub.

Station Atocha -Estación de Atocha- is het grootste spoorwegstation van Madrid. Het station ligt vlakbij het Museo Nacional de Arte Reina Sofía aan het Plaza del Emperador Carlos V en bij de Paseo de la Infanta Isabel in de wijk Arganzuela.
Het station is een knooppunt voor de Spaanse forenzentreinen Cercanías. Intercity- en regionale treinen komen hier ook aan. Je kunt vanaf Atocha met de hogesnelheidstrein AVE naar Sevilla, Málaga en Barcelona.
Het station werd op 9 februari 1851 als eerste station van Madrid geopend. Toen heette het nog Estación de Mediodía. Bij een grote brand werd het station grotendeels verwoest, maar het werd in 1892 weer heropend. Alberto de Palacio y Elissague, een leerling van Gustave Eiffel, was de architect die verantwoordelijk was voor de bouw van het nieuwe station. In 1985 werd het station gerenoveerd en vergroot. Het centrale thema was rust. De tropische binnentuin kreeg een centrale rol via de open sfeer die het gebouw uitstraalt. Toeristen kunnen er even uitblazen van een vermoeiende rit naar Madrid en genieten van de metershoge planten. Opvallend zijn zeker de vele schildpadden in het kleine vijvertje aan het begin van de tropische tuin.

Estaçion de Atocha

Tropische tuin in stationsgebouw

In 2004 kwam het station op tragische wijze in het nieuws door de bomaanslagen op 11 maart 2004. Je kunt je medeleven tonen door je handafdruk en een berichtje achter te laten op het station.
De bomaanslagen staan nog steeds bij elke Madrileen in het geheugen gegrift en dat zal nog lang zo blijven. De bomaanslagen bestonden uit een aantal bomexplosies die plaatsvonden in 4 forensentreinen -cercanías- van de RENFE in Madrid. Er werden 191 mensen gedood en 1.400 verwond, waarvan velen ernstig.

Het was de ergste terroristische daad in Europa sinds het opblazen van een vliegtuig bij het Schotse plaatsje Lockerbie (Pan Am vlucht 103 op 21 december 1988). Er werd melding gemaakt van 13 bommen, waarvan er 10 ontploft zijn. Nadat het station was hersteld hebben de Madrilenen een Stiltecentrum aangelegd om de slachtoffers te herdenken.

De stations van de Cercanías Madrid en van de metro bevinden zich ondergronds. De metro heeft 2 stations onder het gebied, Atocha en Atocha RENFE. Het station van de Cercanías telt 11 perrons.