Biengen
2006


 
Wapen van BiengenIn 2006 kreeg Toine één dag voor de verjaardag van Els last van de beginverschijnselen van een hernia. Ziekenhuisopname volgde. Gelukkig géén operatie. Het herstel vergde tijd. De geplande 5-daagse trip naar Berlijn met Quirina en Fred, reisgenoten van onze Jemen-reis in 2004/2005, kon geen doorgang vinden. De geboekte 22-daagse reis naar Marokko moest zelfs worden geannuleerd.
Begin oktober was Toine weer zover hersteld, dat Els voorstelde een weekje naar Gästehaus Rosi in Biengen/Bad Krozingen te gaan. We kenden het adres van onze reizen naar Zwitserland: grote kamers, goede bedden, lekker ontbijt, inpandig zwembad en een fitnessruimte.
Margreet en Cor gaven aan de herfstvakantie ook wel in die buurt te willen doorbrengen. We besloten daarom in dezelfde week te gaan. Gelukkig berichtte Iris Stein dat er dan voor ons in Biengen plaats was. Cor en Margreet kozen
                  voor de camping Belchenblick in Staufen op 4 km afstand van Biengen.
   
Romantische Straβe
2007

Wapen van WürzburgAl jarenlang bezochten wij in de decembermaand een kerstmarkt in Duitsland. Natuurlijk heb je dat soort markten ook in Nederland, maar de zo kenmerkende Duitse sfeer missen wij daar toch. We gingen bijna steeds met een touringcar. Voor de prijs waarvoor reisorganisaties dit soort uitstapjes aanbieden, kom je met de eigen auto niet ver.
In 2006 jaar gingen we voor het eerst niet één dag, maar 2 dagen op stap. Dat beviel zo goed, dat wij gelijk enthousiast waren voor een 3-daagse tour van effeweg.nl naar de Romantische Straβe in december 2007. Eind jaren ’70 waren wij ’s zomers al eens een keer in Rothenburg geweest. Een hernieuwde kennismaking leek ons wel wat.
               Omdat we dus al zo vaak naar een kerstmarkt waren geweest liet Els haar fotocamera thuis. We voorzagen niet direct dat reisgenoten een reisverslag op internet wel leuk zouden vinden. Omdat wijzelf die mening ook eigenlijk wel
               waren toegedaan, lieten we ons vrij snel overhalen een verslag te maken. Voorwaarde was wel, dat ons wat foto’s zouden worden aangeleverd. Uiteraard werd dat graag gedaan.

 

Freiburg
2011

Wapen van FreiburgOok in 2011 gingen we naar Biengen/Bad Krozingen. We besloten op een voorspelde regenachtige dag weer eens naar Freiburg te gaan. Niet dat we daar nog niet eerder waren geweest, maar het is een mooie en vooral ook gezellige stad waar een hoop is te zien. We wilden graag naar Der alte Friedhof en naar Die Zinnfigurenklause im Schwabtor.
   
Sulzburg
2012
Zoals eigenlijk elk jaar, gingen we ook in 2012 naar Biengen/Bad Krozingen. Het weer was die keer erg slecht: veel regen en een harde wind. Geen typisch fietsweer dus. En fietsen is in dat betrekkelijk vlakke gebied voor ons toch het hoofddoel. We moesten daarom op zoek naar interessante bezienswaardigheden. We vonden die in Sulzburg im Landkreis Breisgau-Hochschwarzwald. Daar wilden we graag de joodse begraafplaats uit 1550 en de classicistische synagoge uit 1822, alsmede de kloosterkerk St. Cyriak uit 993, eens zien. Ook wilden we het Landesbergbaumuseum bezoeken.

 

Nog een opmerking: Onze sites bevatten hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.