In het najaar van 1979 bezochten we een door het Cursusproject Harmelen georganiseerde reeks dialezingen over Egypte. Wij vonden op de eerste avond al de lezing en de getoonde beelden zo interessant dat we nableven om nog wat met David van Dam die de lezing verzorgde te praten. Het bleek dat David zaken deed met Egypte, er daarom regelmatig een wat langere periode verbleef en in die tijd ook wel rondreizen met kleinere gezelschappen maakte. Dat leek ons ook wel wat. We moesten er na de volgende lezing maar eens bij ons thuis wat dieper op ingaan.
Wij waren in voor een reis onder leiding van David, maar die vond wel dat wij ons best zouden moeten doen om nog een enthousiasteling of 8 te vinden. We spraken verder over de mogelijke bezienswaardigheden in combinatie met de duur van een rondreis en de ongeveer kosten.
Het zoeken naar enthousiastelingen leverde vrijwel direct al 6 kennissen op. Maar met dezelfde snelheid krabbelden die ook weer terug. Verder zoeken bracht geen succes.
De reactie van David viel eigenlijk niet tegen. Als wij bereid waren ons zoveel mogelijk aan zijn beschikbare tijd aan te passen, niet te moeilijk zouden doen over een in tijd niet al te vast programma en uiteraard bereid waren wat meer te betalen, zou hij ons in een periode van 14 dagen zoveel mogelijk van Egypte en met name Oud-Egypte laten zien.
Dat leek ons erg redelijk temeer daar van ons werd verwacht een ontwerp-programma samen te stellen. Dat vonden we wel zo prettig, want inmiddels wisten we al dat we naast Cairo ook graag een bezoek zouden willen brengen aan Gizeh, Assoean en Luxor.
Onze wensen werden door David wat aangepast en in een enigszins andere volgorde gezet en we waren eruit. We moesten er wel rekening mee houden dat naar Assoean en Luxor en vervolgens weer terug naar Cairo moest worden gevlogen.
De reis voor ons zou plaatsvinden van 1 tm 14 oktober 1980. Omdat er op die laatstgenoemde datum op weg naar Amsterdam een tussenlanding in Athene moest worden gemaakt, besloten we een weekje in die stad te blijven. Zo gezegd, zo gedaan.

Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.